Temat: setFlash i flash

Hej,
Pytanko: czy da się jakos ustawic albo jak to zrobic aby po zapisaniu w setFlash wiadomosci i wyswietleniu jej za pomoca flash() - po pewnym czasie wiadomosc ta znikala.

2

Odp: setFlash i flash

ale znikal w jakim sensie ? chodzi Ci o to aby wiadomosc pojawila sie na np.10 sekund, a pozniej zniknela bez przeladowania strony, czy tez po przeladowaniu strony ?

3

No tak jakby bez - w sensie ze nic nie naciskasz i znika po 10 sekundach.

4

Takie rzeczy tylko w JavaScript smile

5

no wlasnie kiedys chyba bylo w cake przeladowanie po ilus sekundach hmm

6

Jest przeładowanie, ale tam jest chyba redirect a nie ukrywanie wiadomości... Ale w sumie w JS łatwo napisać np. przy użyciu jQuery jakąś funkcję, która będzie ukrywała Ci wszystkie divy o podanej klasie (np message) po x sekundach - możesz sobie ją includować w layoucie i będzie robiła dokładnie to czego oczekujesz.

7

No wiem wiem, ja mam tylko wstret do JS i staram sie go uzywac tylko tam gdzie sie naprawde przydaje (czesc klienta w formularzach) a tak to staram sie go unikac.

Cos mi sie tylko kojarzylo ze mozna bylo zrobic wyswielenie flasha i redirect po ilus sekundach.

No nic dzieki.

PS:
Hmm znalazlem cos takiego, moze to to ?? Ktos wie jak to sie stosuje ??
http://book.cakephp.org/view/426/flash

PS2:
Hmm to moze byc to niewiem tylko jak zmienic formatowanie wiadomosci z flasha ? Wyswietla sie zwykly link tylko. Czy ktos wie jak zmienic format tego napisu (zmiana layoutu, pokazanie innej strony, dopisanie tresci) ?

PS3:
Znalazlem big_smile
\cake\libs\view\layouts
tutaj jest layout do tresci flasha big_smile

Ostatnio edytowany przez duke_piotr (2009-03-20 13:16:45)