1

Temat: Wstawianie obrazu do maila

Witam,

Być może to złe miejsce na takie pytanie, ale tylko takie znalazłem.

Informatyk, który administruje moją stroną internetową twierdzi, że nie ma możliwości załączenia obrazu do maila (newsletter wysyłany klientom). Według niego Cake obsługuje wyłącznie załączanie grafiki jako link. Mi zależy na tym, aby fotka była dołączana do maila, czyli tak jak można to zrobić np. w Outlook Express. Fotka nie jest wtedy ciągnięta z serwera tylko jest zintegrowaną częscią wiadomości.

Z góry dziękuję za ewentualną pomoc.

pzdr
wed

2

Odp: Wstawianie obrazu do maila

http://book.cakephp.org/view/270/Class- … -Variables

3

bardzo dobre pytanie, tez sie nad tym zastanawialem, jest pytanie jak odnosic sie do tych zalaczonych plikow w samym HTMLowym szablonie emaila? wie ktos? smile

4

Witam!!
Ostatnio własnie pisałem newslettera i miałem taki problem. Rozwiazaniem jest taka biblioteka SwiftMailer tutaj kilka artykułów do pomocy:
SwiftMailer Component Tutorial
Updated SwiftMailer(4.xx) component with attachments and plugins

Ogólnie problem polega na tym że Cake może przesłać plik jako załącznik funckja attachments() (Components Email) ale juz nie obsadzisz tego pliku w kodzie html jaki przeslesz emailem (wyjetek outluk itp.) . Aby uzyskać taki efekt ze przesyłasz plik .jpg i opsadzasz ten plik w kodzie html nalezy temu plikowi .jpg nadać jakieś ID i własnie to robi ta biblioteka SwiftMailer.

Jak dalej bedzirz potrzebował pomocy to pisz na forum.

----------------------------
www.walkapiw.pl