1

Temat: Dwie aplikacji, ale jeden webroot, da się tak?

Mam jedną stronkę pod adresem www.adres.pl oraz inną stronę pod adresem www.sub.adres.pl. Ta druga leży w katalogu:
app
cake
vendors
sub

czyli na najwyższym poziomie. Z kolei katalog sub składa się z:
app
cake
vendors

czyli powtórka, z trochę innym wyglądem. Chcę, żeby obie stronki korzystały z katalogu webroot, który jest w:
app / webroot

czyli w tym głównym jak by katalogu. Generalnie mam 2 strony identyczne i nie chcę wrzucać dwa razy webroota, chcę, żeby korzystały z jednego...

2

Odp: Dwie aplikacji, ale jeden webroot, da się tak?

Nie do końca rozumiem jak to masz dwie identyczne aplikacje, ale rozdzielasz kontrolery i modele, ale tylko webroot masz wspólny?

No, ale stała WWW_ROOT służy do ustawienia ścieżki do Twojego webroot (http://book.cakephp.org/view/122/Core-D … -Constants)

3

Mam identyczny problem, 2 aplikacje i jądro na górze, w przestrzeni publicznej webroot. Chciałbym aby webroot jednej z nich był wspólny dla obu aplikacji.

Zmiana wspomnianej stałej nic nie daje, aplikacja dalej (html helper np.) szuka plików w swoim webroocie (zamiast w webroocie tej pierwszej).
Próbowałem też zmienić ścieżki w paths.php w jądrze ale też nic nie dało. Obawiam się iż się nie da tego zrobić.

Ostatnio edytowany przez ifelse (2010-06-25 19:51:04)

4

a nei mozesz odwolac sie w widokach sub do plikow strony glownej?